Už dlhšie ponúkajú poisťovne možnosť uzatvoriť si cestovné poistenie či poistenie auta alebo nehnuteľnosti cez internet. Zložitejším produktom, ako je životné poistenie, sa však doteraz zväčša vyhýbali. ČSOB Poisťovňa teraz pridala do svojho portfólia nové rizikové životné poistenie Spirit, ktoré je možné uzatvoriť online.


Klient je celým procesom uzavretia poistky prevedený v troch krokoch od zadania úvodných informácii potrebných na výpočet poistného až po zaplatenie. Tento produkt je pritom pripravený aj na integráciu do mobilnej aplikácie.

Na spustení online životného poistenia ČSOB spolupracovala so spoločnosťou Softec. „Spirit je prelomový tým, že je prevádzkovaný v rámci B2C portálu – t.j. klient si vie zmluvu uzavrieť sám v pohodlí domova podobne ako napríklad PZP na svoje auto. Uzatvorenie rizikového životného poistenia týmto spôsobom je inovatívny prístup a ČSOB Poisťovňa je jedna z prvých slovenských poisťovní, ktorá sa rozhodla ísť touto cestou,“ vraví riaditeľ divízie poisťovacích systémov firmy Softec Peter Varga.