Spoločnosť IAD Investments aktívne vstupuje na maďarský developerský trh. Západne od Budapešti kúpila pozemok s rozlohou necelých 270-tisíc štvorcových metrov.


Pozemky sa nachádzajú 15 minút autom od maďarského hlavného mesta v novo rozvíjajúcej sa priemyselnej lokalite pri uzle diaľnic medzi Viedňou, Budapešťou a Bratislavou. Pozemok má napojenie na výjazd z diaľnice M1 ako aj na mestský obchvat Budapešti. Areál bude okrem toho priamo dostupný z Budapešti aj mestskými rýchlovlakmi a autobusmi.

„Budapešť má nedostatok logistických a skladových priestorov a aktuálne dopyt po týchto službách prevyšuje ponuku. Sme presvedčení, že náš investičný zámer a rozhodnutie spojiť sa v tomto projekte so silným partnerom v oblasti priemyselného developmentu prinesie podielnikom v nami spravovanom špeciálnom podielovom fonde kvalifikovaných investorov očakávané výnosy,“ povedal člen predstavenstva IAD Investments Vladimír Bolek.

Na ploche s rozlohou takmer 80-tisíc štvorcových metrov by mali vyrásť tri logistické haly so skladovými priestormi. V súčasnosti už prebiehajú prípravné stavebné práce. Logistický park by mal byť plne dokončený začiatkom roku 2025.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: