Ľudia chcú po turistickej prestávke z dôvodu pandémie opäť dovolenkovať, zvýšil sa aj záujem o cestovné poistenie. Informoval o tom poisťovňa Union. „Vidíme, že klienti majú chuť cestovať, už teraz evidujeme zvýšený záujem aj o cestovné poistenie a zlepšujúca sa epidemická situácia a zmierňovanie opatrení v jednotlivých krajinách ich v tom len podporuje,“ uviedol generálny riaditeľ Unionu Michal Špaňár.


Z krajín, kam smerujú dovolenkové pobyty, je podľa M. Špaňára túto sezónu záujem najmä o Turecko, Egypt, grécke ostrovy, Cyprus, Taliansko, ale aj autom ľahko dostupné Chorvátsko. Záujem vzrástol aj o exotickejšie destinácie ako napríklad Spojené arabské emiráty, Maurícius či Thajsko.

Zaujímavosťou je, že o niečo viac cestujú ženy, ako muži. Kým v mladšom veku sú preferovanejšie individuálne dovolenky a zážitkové cesty, približne v štyridsiatke sa to zmení a záujem sa preklopí na stranu zájazdov s cestovnými kanceláriami. Približne každý tretí klient, ktorý cestuje na zájazd má viac ako 60 rokov.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: