Rakúska spoločnosť InovaReal, ktorú založili dvaja Slováci, predstavila digitálneho realitného makléra. Prostredníctvom tejto platformy by mal byť používateľ schopný digitálne vyriešiť všetko okolo nehnuteľností, teda predaj, prenájom, investíciu a ďalšie služby, ktoré sú s tým spojené.


Za spoločnosťou stoja Martin Pavelek a Lukáš Makovský. Nad projektom digitálneho realitného makléra začali pracovať už v roku 2018. M. Pavelek ako advokát a L. Makovský ako obchodník sa vtedy stretávali so sťažnosťami a komplikáciami svojich klientov a partnerov pri rôznych transakciách vo svete nehnuteľností. Začali preto pracovať na aplikácii, ktorá by to zmenila.

„Aplikácia určená pre B2B aj B2C segment by nemala nahradiť, ale skôr podporiť prácu realitných kancelárií. Užívateľ bude mať možnosť si nielen online prezerať nehnuteľnosti (VR), ale aj uzatvárať a podpisovať nájomné zmluvy priamo v aplikácii. Bude možné trackovať zmluvné vzťahy, hodnotiť prenajímateľa, nájomcu (ála Tripadvisor). K dispozícii budú digitálne záznamy o všetkých opravách a zmenách v byte počas zmluvného vzťahu,“ vraví L. Makovský.

Aplikácia bude ponúkať aj doplnkové služby, ako je napríklad poistenie, zámočník alebo inštalatér. Cieľom je, aby mohli zákazníci spravovať svoje nehnuteľnosti rôzne po svete priamo zo svojho mobilného telefónu.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: