Poisťovne Uniqa, Generali a Allianz – Slovenská poisťovňa v tomto roku najčastejšie obsadzovali prvé miesta súťaže Zlatá minca 2022 v kategóriách najlepších produktov poisťovní. Vyplýva to zo zverejnených výsledkov tohtoročného hlasovania. Odborná porota súťaže hlasuje v desiatich produktových kategóriách poisťovní.


Poisťovňa Uniqa získala prvé miesto v kategóriách rizikové životné poistenie a poistenie nehnuteľnosti. Allianz obsadila prvé miesto v kategóriách poistenie podnikania, havarijné poistenie, povinné zmluvné poistenie a úrazové poistenie. Generali je podľa hlasovania najinovatívnejšia poisťovňa tohto roka a najlepšia v poistení schopnosti splácať úver.

Prvé miesto v rámci cestovného poistenia obsadila poisťovňa Union a najlepšia verejná zdravotná poisťovňa je podľa hlasovania Dôvera.

O víťazoch súťaže rozhodovala 189 členná porota, ktorá je zložená zo zástupcov sprostredkovateľských spoločností, vysokých škôl, profesijných asociácií, fintechov, médií, finančných webov alebo odškodňovacích spoločností.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: