Slovenská správa ciest minulý týždeň (25. február) podpísala zmluvu na modernizáciu panelovej cesty pri Trenčíne s firmou Sms. Môže sa tak začať oprava cesty medzi Chocholnou a Mníchovou Lehotou. V rámci projektu stavbári odstránia porušenú betónovú vozovku a nahradia ju novou polotuhou vozovkou so živičným povrchom. Stará betónová vozovka sa predrví a bude súčasťou podkladu pod novou cestou.


Súčasťou projektu je aj rekonštrukcia šiestich vybraných križovatiek s cestami druhej a tretej triedy a siedmich mostných objektov. Slovenská správa ciest vymení a nainštaluje nové bezpečnostné prvky, tiež osadí protihlukové steny. Celkovo by mali cestári zmodernizovať 7,5 km ciest prvej triedy.

„Panelka je azda najrozbitejšia cesta na Slovensku. Teraz už nič nebráni tomu, aby sa mohli stavebníci konečne pustiť do práce. Verím, že problémy sa nám už pri tomto projekte budú vyhýbať a modernizácia pôjde hladko a rýchlo,“ povedal minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina). Modernizácia by mala byť hotová do konca roka 2023.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: