Správcovská spoločnosť 365.invest chce prepojiť tradičný spôsob investovania prostredníctvom podielového fondu s kryptomenami. Jej nový fond Cryptomix ponúkne klientom možnosť investovať do kryptomien. Pôjde o prvý podobný fond v Európe.


Fond Cryptomix je podľa 365.invest určený pre dynamických a odvážnych investorov. Firma tvrdí, že ide o „alternatívu voči priamemu investovaniu do kryptomien, ktorá je bezpečnejšia, regulovaná a zrozumiteľnejšia aj pre investorov začiatočníkov.“

„Aktívne riadené portfólio aktuálne pozostáva z mixu 24 kryptomien, z ktorých selektujeme tie s najväčším potenciálom výnosu. Má vyšší rizikovo-výnosový profil, ktorý zaujme dravých investorov s ambíciou hľadať a nachádzať potenciál rastu svojich financií aj o stovky percent. Nemusia sa pritom báť straty hesla, nenesú bremeno krádeže tokenov z kryptopeňaženky,“ vraví vedúci investícií v 365.invest Matej Varga.

Hoci ide o investovanie cez podielový fond, keďže ide o kryptomeny, nemala by podľa 365.invest takáto investícia tvoriť viac ako päť percent z celkového investičného portfólia.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: