Spoločnosť XTB uviedla na trh nový produkt pre dlhodobé pasívne investovanie. Slovenskí investori si vďaka nemu môžu vytvoriť vlastné investičné plány, ktoré im umožnia pravidelne investovať do ETF.


„V ETF a pasívnom investovaní vidíme veľký potenciál, pretože ide o silnú investičnú možnosť, ako si vytvoriť diverzifikované portfólio bez nutnosti ručného výberu jednotlivých nástrojov. Keďže investičné plány robia pasívne investovanie ešte jednoduchším a intuitívnejším, môžu byť ďalšou podporou tejto triedy aktív na miestnom trhu,“ povedal riaditeľ slovenskej pobočky XTB David Šnajdr.

Minimálna investícia je stanovaná na 15 eur, resp. na 15 dolárov. Klienti si môžu vytvoriť najviac 10 portfólií, z ktorých každé môže obsahovať až 9 ETF. Celkovo je pre investorov k dispozícii viac ako 300 ETF. Investičné plány im uľahčujú výber tým, že poskytujú návrhy na základe individuálnych preferencií – napríklad typ ETF, zloženie a geografický dosah, hodnotenie Morningstar alebo výkonnosť plánu za posledných 5 rokov.

Rozdelenie peňazí v rámci plánu sa vykonáva automaticky v závislosti od individuálneho rizikového profilu a zvoleného investičného horizontu. Tieto plány je možné kedykoľvek otvoriť a uzavrieť, čo investorom umožňuje aktívne spravovať svoje prostriedky a prerozdeľovať ich, keď sa zmenia ich priority.

„Investičné plány sú vhodné na uspokojenie potrieb investorov, ktorí hľadajú spôsoby, ako investovať svoje prostriedky, ale nechcú tomu venovať príliš veľa času. Keďže v najbližších týždňoch pracujeme na pridaní opakovaných platieb ako dôležitého vylepšenia plánov, dlhodobé investovanie bude ešte bezproblémovejšie,“ dodal D. Šnajdr.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: