V treťom štvrťroku vykázala spoločnosť XTB konsolidovaný čistý zisk na úrovni 49,4 milióna eur. Celkovo v prvých troch kvartáloch tohto roku firma dosiahla čistý zisk 152,7 milióna eur. V porovnaní s prvými deviatimi mesiacmi minulého roku to predstavuje viac ako štvornásobný nárast.


Spoločnosť XTB informovala, že podobne ako v predchádzajúcich štvrťrokoch jej výsledky ovplyvnila stále vysoká volatilita na finančných, hlavne komoditných trhoch, a rastúca zákaznícka základňa. V treťom štvrťroku XTB získala 44,8 tisíca nových zákazníkov. Tento rok jej tak pribudlo už 145,8 tisíca klientov. Celkovo ich tak má už vyše 567,4 tisíca.

Priemerný počet aktívnych klientov v treťom kvartáli dosiahol 151,7 tisíca. V rovnakom období minulého roku ich bolo 110,9 tisíca. „To sa prejavilo v náraste objemu obchodovania s CFD nástrojmi vyjadreného v lotoch – v treťom štvrťroku dosiahol 1,595 mil. lotov v porovnaní s 1,044 mil. lotov v rovnakom období roku 2021 (nárast o 52,7 %). Ziskovosť na jeden lot sa zvýšila o 28,1 %,“ informovala XTB.

„Situácia na trhu s energiami, ktorá ovplyvňuje ceny energetických komodít, vysoká inflácia a volatilita na menovom trhu sú len niektoré z faktorov, ktoré podnietili zákazníkov k aktívnemu vyhľadávaniu investičných príležitostí na finančných trhoch. Potvrdzujú to aj príjmy z rôznych druhov aktív. Za týchto okolností môžeme pozorovať efekty systematického budovania základne našich klientov, ktorí v období vyššej volatility uzatvárajú viac transakcií. Dôsledkom toho je, podobne ako v predchádzajúcich štvrťrokoch, aj vyššia ziskovosť,“ povedal generálny riaditeľ XTB Omar Arnaout.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: