Spoločnosti XTB sa v prvom polroku darilo navyšovať počet klientov. Jej čistý zisk napriek tomu klesol o 11,6 percenta na 91,3 milióna eur.


XTB v prvom polroku získal 167,2 tisíca klientov. Rok predtým to bolo 101 tisíc. Podobne rástol aj počet aktívnych klientov. Ten sa zvýšil o 44,4 percenta zo 190,1 tisíca v prvom polroku 2022 na 274,5 tisíca na konci prvého polroku 2023.

„Rozširovanie zákazníckej základne zostáva našou prioritou a finančné výsledky za prvý polrok dokazujú, že sme schopní dosahovať naše ciele aj pri nižšej volatilite na finančných a komoditných trhoch a poklese záujmu o investovanie. Posilňujeme svoju pozíciu v Poľsku a na kľúčových svetových trhoch a investície do technológií či nových produktov prinášajú očakávané výsledky. Vďaka našej rozmanitej ponuke získavame nové skupiny zákazníkov, ktorí sa vydávajú na svoju investičnú cestu. Vďaka frakčným akciám, ktoré sme už uviedli na siedmich európskych trhoch majú naši klienti väčšiu flexibilitu pri zostavovaní svojich rôznorodých portfólií založených na akciách a ETF,“ povedal David Šnajdr, regionálny riaditeľ CZ, SK a HU pobočiek XTB.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: