Klienti XTB, ktorí majú peniaze na svojom investičnom účte, získajú po novom úrok z týchto neinvestovaných peňazí. V prípade eur bude úrok na úrovni dvoch percent, doláre sa úročia sadzbou vo výške 2,5 percenta.


„Zavedením úrokových sadzieb vylepšujeme investičné prostredie, ktoré XTB ponúka. Sme si plne vedomí toho, že naši klienti hľadajú ďalšie spôsoby, ako zhodnotiť svoje peniaze, kým čakajú na trhové príležitosti, aby mohli začať aktívne investovať. V súlade s našim prístupom „jedna aplikácia, veľa možností“ im ponúkame nástroj, ktorý im umožní ťažiť z rastúcich úrokových sadzieb, a zároveň zaistí likviditu ich prostriedkov,“ povedal Omar Arnaout, generálny riaditeľ XTB.

Považuje to zároveň za jeden z krokov k získaniu nových klientov. Aj preto všetci noví klienti môžu počas 90 dní odo dňa otvorenia účtu využívať vyššie sadzby: 3,80 % pre vklady v eurách a päť percent pre vklady v amerických dolároch.

Úroky sa počítajú denne a na účty klientov sa budú pripisovať mesačne. Vzťahujú sa na neinvestované prostriedky existujúcich aj nových klientov bez ohľadu na ich celkovú výšku.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: