Investičná platforma Portu spustila nový produkt Portu Crypto. Ten umožňuje investovať do najznámejších kryptomien alebo do kryptomenových košov prostredníctvom produktov obchodovaných na burze (ETP).


„S Portu Crypto cielime na investorov, ktorí už o kryptomenách niečo vedia a hľadajú možnosť, ako nimi rozšíriť svoje investičné portfólio. Ponúkame jednoduché založenie a obsluhu investičného účtu, kedy sa klient nemusí zapodievať nastavovaním kryptomenovej peňaženky, registráciou na zahraničných portáloch a zaisťovaním svojej investície,“ vraví šéf Portu Radim Krejčí.

Keďže investori namiesto priameho nákupu kryptomien investujú do cenných papierov, ktoré sú obchodované na burze, môžu podľa R. Krejčího využiť aj daňové oslobodenie.

Protu Crypto umožňuje investovať do najznámejších kryptomien, ako sú Bitcoin, Ethereum, Solana, Polkadot či Cardano alebo do kryptomenových košov, ktoré obsahujú kombináciu týchto mien. ETP fondy, prostredníctvom ktorých sa investuje, fungujú podobne ako ETF fondy. Kopírujú tak vývoj jednotlivých kryptomien.

Minimálna výška investície je 20 eur. Poplatok dosahuje jedno percento z hodnoty spravovaného majetku, bez ohľadu na počet realizovaných obchodov. Tento poplatok možno znížiť na 0,6 percenta fixáciou investičného horizontu.

Do Portu Crypto môžu investovať ľudia, ktorí majú s kryptomenami už nejaké skúsenosti a dokážu vyhodnotiť riziká, ktoré takúto investíciu sprevádzajú. Ak klient na základe doplnkového dotazníka tieto skúsenosti nepreukáže, nebude mu služba sprístupnená.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: