Revolut sprístupnil pre ľudí zo Slovenska flexibilné účty. Ide prakticky o obdobu sporiaceho účtu, pri ktorom sa peniaze investujú. Úroky sa pripisujú denne a peniaze je možné kedykoľvek vybrať.


Revolut tvrdí, že flexibilné účty investujú do fondov finančného trhu, ktoré sú menej volatilné a vysoko diverzifikované. Mali by tak predstavovať alternatívu pre ľudí, ktorí hľadajú stabilné výnosy alebo chcú svoje prostriedky chrániť pred infláciou. V porovnaní s alternatívnymi investičnými produktmi predstavujú nižšie očakávané riziko. Doteraz boli tieto fondy dostupné predovšetkým pre investorov v rámci inštitúcií. Revolut ponúka Flexibilné účty v spolupráci s Fidelity International, popredným celosvetovým správcom fondov.

Previesť peniaze na flexibilný účet si môžu zákazníci Revolutu ťuknutím na funkciu Úspory v aplikácii v časti Centrum. Na výber sú účty v troch rôznych menách. Od zvolenej meny sa odvíja aj zhodnotenie. Pri eurových účtoch dosahuje maximálne 3,43 %, vklady v librách by mali zarábať najviac 4,78 % a v amerických dolároch 5,19 percenta v závislosti od zvoleného programu.

Klienti, ktorí využívajú bezplatný účet od Revolutu, získajú nižšie zhodnotenie. Pri eurovom účte im Revolut núka výnos 2,58 %, pri librovom 3,63 % a pri dolárovom 3,84 %.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: