365.bank v prvom polroku 2022 vykázala čistý zisk vo výške 50,37 milióna eur. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roku to predstavuje nárast o 22 percent.


Úverové portfólio banky za rok narástlo o 12 percent. Najviac sa zvýšil objem úverov na bývanie. Vklady sa v prvom polroku zvýšili o 3,4 percenta.

„Do roku 2022 sme vstúpili v znamení pretrvávajúcej pandémie, neskôr aj vojny na Ukrajine, v dôsledku ktorých sme dnes svedkami dramaticky rastúcej inflácie, ale aj energetickej krízy. Aj v tomto ekonomicky náročnom období sa nám však darí dosahovať dobré hospodárske výsledky, prekonávať minuloročné čísla a v neposlednom rade prinášať našim klientom užitočné riešenia. V uplynulom polroku sme opäť zavádzali nové technológie, zdokonaľovali škálu digitálnych nástrojov a rozširovali naše portfólio o produkty, ktoré pomôžu klientom ochrániť ich peniaze v týchto neľahkých časoch. Popritom sa aj naďalej venujeme celospoločenským témam, ako sú najmä ekológia a vzdelávanie, ktoré podporujeme v rámci našich CSR aktivít prostredníctvom konkrétnych projektov s pridanou hodnotou,“ povedal generálny riaditeľ 365.bank Andrej Zaťko.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: