Realitný fond AUP Bratislava podfond, ktorého jediným aktívom je nákupné centrum Aupark Bratislava, vykázal od svojho založenia v roku 2021 výnos v eurách na úrovni 23,67 percenta. Za posledných 12 mesiacov fond priniesol investorom výnosy vo výške 9,48 percenta.


Aupark kúpila v roku 2021 skupina Wood & Company spolu s joint venture partnerom Tatra Asset Management za 450 miliónov eur. Akvizícia bola rozdelená na tri tranže. V tej prvej investori získali 60-percentný podiel. Ten sa v roku 2022 navýšil na 87 percent. V tomto roku by fond mal získať aj zvyšnú časť podielu v Auparku.

„Napriek tomu, že akvizícia prebehla počas koronakrízy, kedy bolo počuť aj skeptické názory o budúcnosti retailu, čas potvrdil kvalitu našich analýz a hĺbkovej znalosti trhu. Kúpa Auparku sa ukázala ako správny krok v stratégii získavania kvalitných a atraktívnych nehnuteľností do našich podfondov. Takmer 10-percentný výnos za posledný rok je jasným signálom pre investorov, že do takýchto realít sa oplatí aj naďalej investovať a v ich portfóliu majú svoje pevné miesto,“ povedal Martin Šmigura, Local Partner Wood & Company.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: