Daň z nehnuteľnosti v Bratislave budú môcť ľudia tento rok zaplatiť aj formou digitálnej platby. Hlavné mesto to oznámilo na svojej webovej stránke s tým, že ide o novú digitálnu službu. Daň takto môžu zaplatiť všetci, ak vyplnia registračný formulár na vybranej webovej stránke.


Registrácia bude možná do 3. apríla tohto roka. Potom od polovice apríla dostanú všetci zaregistrovaní daňovníci platobný e-mail s informáciami o platbe. Daň bude možné zaplatiť prostredníctvom QR kódu, platobnej brány alebo štandardným bankovým prevodom.

Daň z nehnuteľnosti v Bratislave
Daň z nehnuteľnosti v Bratislave bude možné zaplatiť cez novú službu. (foto: Miroslav Homola)

Systém funguje cez zabezpečenú zónu, všetky detaily budú k dispozícií po overení totožnosti daňovníka cez SMS. Systém ponúka aj možnosť nastaviť si pripomienku na zaplatenie či uhradenie splátky. Daňovníkovi príde aj potvrdenie o zaplatení.

Daň z nehnuteľnosti v Bratislave či inde na Slovensku sa týka každého, kto vlani kúpil, predal či získal dom alebo byt. Posledným termínom na podanie daňového priznania k nehnuteľnosti bol 31. január tohto roka. Nepodáva sa daňovému úradu, ale priamo obci či mestu. Samotná daň sa platí zhruba v apríli či máji daného roka.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: