Rušný dopravný uzol Landererova – Košická – Prístavná pri Moste Apollo prejde komplexnou rekonštrukciou. Dôvodom sú viaceré projekty v bratislavskom downtowne.


Úprava frekventovanej križovatky bola na základe dohody medzi bratislavským magistrátom a developerskou spoločnosťou J&T Real Estate (JTRE), developerom štvrtí Eurovea City a Downtown Yards, načasovaná tak, aby sa požiadavky vyvolané všetkými dokončenými developerskými projektami v okolí realizovali naraz, bez nutnosti opakovaných dopravných obmedzení. Preto bude súčasťou rekonštrukcie aj príprava na električkovú trať, ktorá by tadiaľto v budúcnosti mohla viesť.

Komplexnú rekonštrukciu križovatky v celkovej hodnote 1,4 milióna eur zrealizuje na vlastné náklady JTRE. Hlavné mesto celý proces koordinuje a bude dohliadať na plynulý priebeh realizácie. Na rekonštrukciu vyťaženého dopravného uzla, ktorý je napojený na diaľnicu D1 a rýchlostnú cestu R7, sa využije prioritne obdobie letných prázdnin, ale prípravné práce sa pre náročnosť kompletnej výmeny technológií začnú už v júni.

Najzásadnejšou zmenou prejde svetelná signalizácia a rozšíria sa ostrovčeky. Vybudovaná bude nová zastávka autobusov na Košickej ulici v smere z Petržalky, ktorá sa po zväčšení ostrovčekov v križovatke posunie smerom bližšie k stanici Nivy. Taktiež sa prepojí cyklotrasa z Nív cez Plátenícku ulicu s medzinárodnou cyklotrasou pri Dunaji.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: