Internetová banka mBank začala ešte v auguste všetky platobné karty vydávať aj ako virtuálne. Teraz tvrdí, že v októbri a novembri bolo 74 % všetkých novo vydaných platobných kariet virtuálnych. K tomuto číslu banke výrazne pomohlo aj reklamná kampaň.


Z interného prieskumu mBank vyplynulo, že s kartami bez plastového nosiča sa budeme stretávať stále častejšie. „Medziročne sa nám podiel klientov, ktorí tvrdia, že plastovú kartu už vôbec nepotrebujú, zvýšil približne o tretinu,“ povedal produktový manažér platobných kariet mBank Michal Staněk. Spomedzi klientov, ktorí si v poslednej dobe v mBank otvorili účet a súčasne požiadali o platobnú kartu, si podľa neho v 20 percentách prípadov zvolili len tú virtuálnu.

mBank plánuje docieliť významný podiel bezplastových kariet v rámci celého portfólia klientov, nezameriava sa len na novo vydávané karty. Budúci rok chystá banka niekoľko noviniek v oblasti virtuálnych kariet a platenia mobilom, aby klientom prechod na čisto virtuálnu formu karty a jej používanie čo najviac zjednodušila.

Banka chce rozvíjať aj eKartu – virtuálnu kartu určenú na nákupy na internete, ktorú v súčasnosti využíva 12 percent klientov. „Ide o dobíjaciu kartu, ktorá je od bežného účtu klienta úplne oddelená. Vďaka tomu sú ostatné peniaze na účte klienta v bezpečí a nemusia sa tak báť, že o ne podvodom prídu. Pokiaľ s ňou klient potrebuje niečo zaplatiť, stačí na ňu previesť, v mobilnej aplikácii alebo internet bankingu, ľubovoľnú čiastku z bežného účtu a s tou následne disponovať v internetovom prostredí,“ vraví M. Staněk.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: