Klienti mBank môžu mať všetky karty, ktoré banka vydáva, už aj ako virtuálne karty. Každú kartu si tak môžu objednať aj bez plastového nosiča a mať ju uloženú v smartfóne alebo hodinkách.


„Veríme, že ide o ďalší zásadný krok ku kompletnej digitalizácii bankovníctva. Blížime sa ku koncu platobných kariet ako ich poznáme dnes,“ vraví riaditeľ produktovej a procesnej divízie mBank Slovensko a Česká republika Martin Podolák.

Virtuálnymi kartami možno platiť všade tam, kde sa dá platiť klasickými bezkontaktnými kartami. Rovnako ich možno použiť aj pri platbách na internete. Výhodou virtuálnych kariet je v porovnaní s plastovými aj to, že ich možno používať okamžite, nie je potrebné čakať na doručenie karty poštou.

„V mBank sledujeme, že stále viac našich klientov postupne upúšťa od potreby vlastniť plastovú platobnú kartu. Väčšina terminálov na Slovensku a v Európe je bezkontaktných a vďaka plnohodnotným virtuálnym platobným kartám klientom ubudne aj množstvo starostí,“ povedal produktový manažér platobných kariet mBank Michal Staněk.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: