Saxo Bank prináša nový model úročenia peňazí, ktorý umožní klientom získať úroky z neinvestovanej hotovosti bez viazanosti či limitácie sumy vyplatených úrokov.


Saxo Bank bude aktualizovať úrokovú sadzbu pre vklady klientov každý deň podľa trhových podmienok. To znamená, že úroková sadzba bude odrážať aj úpravy pravidiel zo strany centrálnej banky. Klienti tak môžu očakávať, že ich úrokové sadzby porastú, keď Európska centrálna banka zvýši základnú úrokovú sadzbu.

„Veľmi sa tešíme, že môžeme našim klientom priniesť tento nový model úrokových sadzieb, pretože plne odráža náš záväzok pomáhať klientom zarábať viac peňazí. Dúfame, že aj vďaka tomu uľahčíme klientom investovanie bez ohľadu na denné pohyby na trhu a budeme transparentnejší,“ hovorí analytik Saxo Bank Tomáš Daňhel.

Výška úroku závisí od účtu, ktorý klient využíva. Pri účte Classic banka pri sume do 10-tisíc eur nevypláca žiadne úroky, s narastajúcou sumou sa potom výška úroku mierne zvyšuje. V prípade účtu Platinum úroková sadzba dosahuje 0,64 percenta a pri účte VIP úrok dosahuje 1,64 percenta.

Aký úrok klienti dostanú, si môžu vypočítať pomocou kalkulačky.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: