V súvislosti s aktuálnou situáciou na Ukrajine a množstvom ukrajinských obyvateľov, ktorí v týchto dňoch vo veľkom počte prichádzajú za bezpečím a útočiskom na Slovensko, sa slovenskí hotelieri, združení v Asociácii hotelov a reštaurácií Slovenska (AHRS) pridávajú k iniciatíve „Kto pomôže Ukrajine“. Mnohí z nich už prejavili ochotu poskytnúť plnú súčinnosť a ponúkli ak konkrétne formy pomoci.


„Veľkí slovenskí hotelieri, ale aj majitelia malých rodinných penziónov prejavujú v týchto chvíľach obrovskú vlnu solidarity prichádzajúcim ukrajinským obyvateľom a chcú im pomôcť v maximálnej možnej miere. Aby bola naša pomoc čo možno najrýchlejšia a najefektívnejšia, spojili sme sa s organizátormi iniciatívy Kto pomôže Ukrajine a sme pripravení poskytnúť im plnú súčinnosť,“ zdôrazňuje prezident AHRS Marek Harbuľák.

Asociácia zároveň vyzýva aj ostatných hotelierov či majiteľov gastro prevádzok, aby sa k nim pridali a spoločne tak pomohli ľuďom zasiahnutým vojnovým konfliktom. „Aktuálne pracujeme na zozname hotelov, penziónov, apartmánov, ale aj gastro prevádzok, ktoré poskytli súčinnosť a preverujeme možné formy pomoci ako aj ubytovacie kapacity jednotlivých zariadení. V tejto súvislosti sme zriadili špeciálnu kontaktnú e-mailovú adresu a zoznam priebežne dopĺňame a rozširujeme,“ vysvetľuje M. Harbuľák.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: