Víťazné diela ceny za architektúru CE ZA AR 2022 sú už známe. Laureátov vyhlasovalo vo štvrtok (6. októbra) v bratislavskej Starej tržnici. Jednotlivé projekty sú už tradične rozdelené medzi kategórie rodinné domy (5 diel), bytové domy (4 diela), občianske a priemyselné budovy (4 diela), fenomény architektúry (3 diela), interiér (5 diel) a exteriér (3 diela).


V kategórii rodinných domov vyhrala vila na žilinskom Bôriku, pri bytových domoch zvíťazil obytný dom Nová Dunajská z Bratislavy, v rámci občianskych a priemyselných budov skončilo na prvom mieste záhradné centrum Plantex z Veselého pri Piešťanoch a fenoménom architektúry sa stali bunky na kaštieli Coburgovcov v Jelšave.

Najlepším interiérom sa stala Ema, čo je rekonštrukcia trojizbového bytu pre mladý pár v centre Bratislavy. Cenu v kategórii exteriér nakoniec získal turistický areál Malý Slavín pri Bratislave.

Pozrite si nominované a víťazné diela na ceny CE ZA AR 2022 aj s ich popisom. Diela nájdete po kliknutí na odkazy jednotlivých kategórií.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: