Vo vežiaku Sky Park Tower bude namiesto pôvodne plánovaných kancelárií viac bytov. Informuje o tom portál Index. „Racionálne zhodnotenie trhu a najmä jednoznačná vôľa Alto Real Estate zachovať túto ikonickú architektúru nás priviedlo k rozhodnutiu, že stavbu budeme musieť v súlade s aktuálnym územným plánom zmeniť na primárne bytovú výstavbu,“ cituje portál CEO developerskej spoločnosti Rastislava Valoviča.


Podľa developera sa pod toto rozhodnutie podpísal nárast cien stavebných materiálov, zabrzdený rast nájomného v segmente kancelárií, miera očakávanej výnosnosti realitných aktív v Európe ako aj zmena stratégie bánk pri financovaní nových projektov. Zmenu využitia musí developer komunikovať s architektonickou kanceláriou a potom musí požiadať úrady o zmenu vydaných povolení.

Budova Sky Park Tower je poslednou vežou celého komplexu v bratislavskom downtowne. Jej aktuálna podoba sa na vizualizáciách odlišuje od pôvodných návrhov a budova získala reálnejšie kontúry. Takmer 120 metrov vysoká administratívna budova je zároveň posledným projektom architektky Zahy Hadid na Slovensku.

Od štyroch rezidenčných veží sa bude odlišovať svojou podobou. Charakteristická bude dvojitým zaoblením a na prvý pohľad pripomína dve samostatné veže, ktoré sú spojené sklenenou fasádou.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: