VÚB zmení od 1. júla svoj cenník služieb. Zdražejú napríklad hotovostné operácie na účtoch a sprísni sa aj podmienka na odpustenie mesačného poplatku za účet. Na zmenu upozornil portál Finančný kompas.


V súčasnosti platí, že klient, ktorý má VÚB účet, ho získa s 50-percentnou zľavou, ak využíva aspoň dva produkty z vybraných produktov banky a zároveň aktívne využíva svoj účet. Ak využíva tri produkty, má nárok na stopercentnú zľavu. Od júla bude banka prísnejšie posudzovať aktívne využívanie účtu. Dnes stačí, ak klient aspoň raz za mesiac využije internetové alebo mobilné bankovníctvo a na účet mu príde aspoň 500 eur. Po novom to bude musieť byť 700 eur.

Podobne sa sprísnia aj zľavy pri VÚB účte Magnifica. Tam bude potrebné, aby klientovi namiesto súčasných tisíc eur, prišlo na účet aspoň 1 200 eur.

Za vklad mincí v počte do 50 kusov a bankoviek zaplatia klienti po novom 5 eur. Ak niekto vkladá viac ako 50 kusov mincí, zaplatí poplatok vo výške 5 eur za každých začatých 50 kusov mincí. Doteraz bol tento poplatok na úrovni 3,5 eura.

Za výber hotovosti v pobočke zaplatia klienti poplatok 10 eur. V súčasnosti je tento poplatok na úrovni 8 eur.

Klienti VÚB si priplatia aj pri platbe kartou alebo výbere peňazí v zahraničí. Banka si za takýto úkon vypýta poplatok vo výške 2,4 percenta z transakcie, kým dnes to sú dve percentá. Pri transakciách v eurách sa tento poplatok neúčtuje.

VÚB od júla zavádza mesačné poplatky za kreditné karty. Klienti, ktorí využívajú kartu Mastercard Standard alebo Mastercard World, zaplatia mesačne 0,25 eura a klienti, ktorí majú Šikovnú kartu, zaplatia 0,50 eura.

V niektorých prípadoch sa poplatky aj znižujú alebo rušia. VÚB napríklad zruší poplatok za zmenu limitu na debetnej karte prostredníctvom nonstop bankingu. Teraz je tento poplatok na úrovni 1,50 eura. Banka zároveň ruší aj desaťeurový poplatok za znovuvydanie kreditnej karty.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: