Ministerstvo práce je pripravené okamžite sprísniť podmienky v zariadeniach sociálnych služieb, ak si to situácia v súvislosti so šírením ochorenia Covid-19 bude vyžadovať. Informoval o tom tlačový odbor ministerstva práce s tým, že v spolupráci so samosprávami ako zriaďovateľmi zariadení pripravuje aj novelizáciu pandemického plánu.


Ten by mal vychádzať z praxe a predošlých skúseností počas krízového obdobia. „Cieľom je predovšetkým ochrana zdravia a psychickej pohody klientov ako aj stabilita zamestnancov zariadení. Odbor krízového manažmentu a bezpečnosti rezortu práce považuje aktuálnu situáciu v zariadeniach sociálnych služieb za pokojnú a stabilizovanú,“ dodal tlačový odbor.

Aktuálne sa v mimoriadnej situácii nachádza osem zariadení sociálnych služieb. V nich z celkového počtu 478 zamestnancov a 728 klientov je pozitívne testovaných 93 osôb, z toho 21 zamestnancov a 72 klientov. Poskytovatelia sociálnych služieb podľa rezortu práce naďalej postupujú na základe stanovených protiepidemických postupov.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: