V polovici tohto roka sa ceny nehnuteľností na Slovensku znovu naštartovali k rastu. V mnohých regiónoch prekročil medzikvartálny nárast cien bytov hodnotu desať percent, medziročne aj o polovicu. Potvrdzujú to aktuálne údaje realitného portálu Nehnuteľnosti.sk.


Dvojizbové byty zdraželi najviac v častiach Košice I, kde ceny rástli o 15,58 percenta, v bratislavských okresoch II a III o 14,06 a 10,55 percenta, v Trenčíne o 13,22 percenta, v Trnave o 13,14 percenta a v Nitre o 10,69 percenta.

V segmente trojizbových bytov nárast cien nie je taký intenzívny na celom Slovensku, no aj tu padlo niekoľko rekordov. Oproti minulému štvrťroku viditeľne vzrástli ceny v častiach Bratislava II a IV (13,97 % a 9 %), Trenčíne (11,04 %) aj Prešove (9,52 %). Na vrchol rebríčka sa zaradila Nitra s medzikvartálnym nárastom 23,4 percenta a medziročným až 55,36 percenta.

„Ceny väčších bytov, ako vždy, ovplyvňuje dokončenie nových rezidenčných projektov. V Nitre je dnes na trhu niekoľko aktívnych prémiových novostavieb, čo sa nevyhnutne musí zobraziť na priemernej cene bytov v meste,“ povedal analytik portálu Nehnuteľnosti Michal Pružinský.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: