Developerská a stavebná spoločnosť Yit vyhlásila v Bratislave súťaž, v ktorej môžu ľudia vyhrať zveľadenie svojho dvora v hodnote približne 2 000 eur. Developer o tom informoval v tlačovej správe. Súťažiaci si môžu vybrať medzi záhradným mobiliárom, grilom s príslušenstvom, súpravou náradia, setom náčinia na športovanie a mixom zelene na výsadbu.


Firma potom vyberie tri víťazné prihlášky. Do súťaže sa môžu zapojiť spoločenstvá vlastníkov bytov a nebytových priestorov, správcovia bytových domov, občianske združenia, neziskové organizácie, aj osoby, ktoré majú trvalý pobyt v bytovom dome v Bratislave. Čas na prihlásenie projektov je do 31. augusta tohto roka.

Spoločnosť v júli tohto roka zrealizovala aj anketu, podľa ktorej si 80 percent opýtaných myslí, že v rámci funkčných vnútroblokov sa susedia viac stretávajú, lepšie poznajú a viac sa navzájom zdravia. Okrem toho takmer 40 percent respondentov je vďaka nim aktívnejších a trávi vonku viac času.

Ľudia tiež dvory využívajú na aktivity s deťmi, záhradkárčenie, spoločné grilovačky, susedské burzy, ale aj prechádzky a cvičenie. Počas pandémie sa tiež pre mnohých obyvateľov stali útočiskom.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: