Napriek zdražovaniu sa dovolenka doma stále oplatí, ľudia môžu rádovo ušetriť stovky eur. Tvrdia to hotelieri a majitelia gastroprevádzok združení v Asociácii hotelov a reštaurácií Slovenska (AHRS), podľa ktorých to môžu docieliť včasnou rezerváciou, výhodnými balíkmi služieb a či uplatnením rekreačných poukazov.


„Príspevok môže získať napríklad rodič zamestnaný minimálne dva roky vo firme, ktorá má viac ako 49 zamestnancov. Maximálna výška príspevku je pritom 275 eur, čo znamená, že napríklad štvorčlenná rodina môže takýmto spôsobom refundovať náklady až do výšky 550 eur,“ vysvetlil pravidlá rekreačného príspevku prezident AHRS Marek Harbuľák.

Napriek vrcholiacej letnej dovolenkovej sezóne stále dostatok voľných kapacít. V porovnaní s minulým rokom totiž zatiaľ v hoteloch a penziónoch dovolenkuje menej domácich a počet zahraničných turistov z okolitých krajín vrátane Česka a Poľska nedosahuje počty z obdobia pred pandémiou.

„Ľuďom odporúčame, aby si rezervovali služby s predstihom – tí, ktorí si napríklad v tomto roku zakúpili ubytovanie v predstihu mali garantované výhodnejšie ceny, ktoré ešte nezohľadňovali aktuálnu situáciu v spojitosti s infláciou a zdražovaním. Zároveň platí, že rezervovať komplexný balík služieb sa cenovo mnohokrát oplatí viac než rezervácia jednotlivých služieb osobitne,“ uzatvára prezident AHRS.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: