Investičnej platforme Fondee sa v minulom roku podarilo navýšiť počet klientov o 40 percent. Rastie aj v tomto roku a to predovšetkým na Slovensku. V prvých troch mesiacoch sa jej tu podarilo navýšiť počet zákazníkov o 32 percent.


„Spätne vidíme, že nám prialo šťastie a s Fondee sme prišli na trh v tom správnom čase. Počas prvého obdobia dvoch rokov rástli trhy aj chuť ľudí investovať a len v roku 2021 sme čo do počtu klientov vyrástli päťnásobne. Nám sa ale podarilo pokračovať v raste aj s príchodom vysokej inflácie a vysokých úrokových sadzieb na začiatku minulého roka,” povedal zakladateľ Fondee Ján Hlavsa. Vďaka minuloročnému nárastu sa počet klientov dostal na 10-tisíc.

Fondee pochádza z Česka a na Slovensku začalo pôsobiť v minulom roku. V tomto roku sa k týmto dvom krajinám pridalo aj Poľsko.

„Slovenský trh s investičnými službami je v mnohom podobný českému, to sa však netýka saturácie. Z našich prieskumov, ktoré sme pred expanziou realizovali, jasne vyplynulo, že Slovákom platforma ako Fondee chýbala. Napriek tomu, že sme na základe dát záujem očakávali, tak rýchly rast v počte užívateľov však prekonal naše očakávania. S postupne zlepšujúcou sa ekonomickou situáciou očakávame, že akonáhle sa sentiment zase otočí, budeme v Česku aj na Slovensku späť na niekoľkonásobnom raste,” vraví J. Hlavsa.

Fondee v roku 2017 založili Eva a Honza Hlavsovci. V roku 2021 získali pre svoj startup milión eur od skupiny súkromných investorov a J&T Banky. Tá sa zároveň stala brokerom platformy.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: