Internetová banka mBank od stredy 18. januára dvíha úrok na sporiacom účte mSporenie na jedno percento ročne. Doteraz zhodnocovala peniaze na sporiacom účte úrokom 0,01 percenta. Úrok okolo nuly bol bežný aj v ostatných bankách.


„V mBank vychádzame našim klientom v ústrety a ponúkame im v čase vysokej inflácie možnosť výhodnejšieho zhodnotenia finančných prostriedkov. Uvedomujeme si, že práve v dnešnej dobe je pre klientov dôležité odkladať si peniaze a tvoriť si rezervu. Aj týmto spôsobom ich k tomu chceme motivovať a povzbudiť. Či už si peniaze pravidelne odkladajú, aby mali finančnú rezervu v prípade výpadku príjmu či nečakaných výdavkov, alebo si sporia na nejaký dlhodobý cieľ, riešenie prinášame pre všetkých,“ povedala produktová špecialistka sporiacich produktov mBank Radka Karolová.

mSporenie nefunguje ako klasický sporiaci účet, ale slúži predovšetkým na odkladanie drobných peňazí pri uskutočňovaní transakcií. Klienti si môžu odkladať fixnú čiastku, určité percento z každej zrealizovanej platby, zaokrúhľovať platby alebo si nastaviť trvalý príkaz. Peniaze z tohto sporiaceho účtu je možné kedykoľvek previesť na bežný účet.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: