S cieľom znížiť energetickú náročnosť budov vedenie ministerstva práce počas sviatočného štvrtku 17. novembra vypína alebo utlmuje kúrenie v niektorých administratívnych budovách. V snahe znížiť náklady vo verejnej správe toto opatrenie predĺži aj na piatok 18. novembra, ktorý nasleduje po dni pracovného pokoja. Informovalo o tom ministerstvo práce v tlačovej správe.


Z toho dôvodu budú v piatok zatvorené všetky pobočky a vysunuté pracoviská Sociálnej poisťovne, vrátane Informačno-poradenského centra. Rovnako tomu bude aj v prípade úradov práce, ktoré budú fungovať v obmedzenom režime. V prevádzke budú iba podateľne na osobné podanie písomností.

Inšpektoráty práce, ktoré sídlia v krajských mestách, budú mať v piatok podateľne v prevádzke v dopoludňajších hodinách a  poradenstvo budú verejnosti poskytovať telefonicky. Budovy inšpektorátov v Banskej Bystrici a v Košiciach budú v tento deň zatvorené. Podrobnosti a príslušné kontakty sú zverejnené na stránkach jednotlivých inšpektorátov práce.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: