Platenie mobilným telefónom si už vyskúšal každý tretí Slovák. Podľa spoločnosti Mastercard zároveň ľudia, ktorí si na platenie mobilom zvykli, ho používajú častejšie ako pri každej tretej transakcii. Trendom sú aj platby smart hodinkami. Napriek tomu, väčšina ľudí naďalej platí fyzickými platobnými kartami.


„Fyzické platobné karty z našich peňaženiek určite len tak nezmiznú. Drvivá väčšina ľudí ich vníma ako istotu, ktorú na platenie skrátka potrebujú. Napriek tomu zaznamenávame pomerne rýchlo rastúcu časť zákazníkov, ktorí preferujú digitálne varianty. Z našich dát totiž vyplýva, že akonáhle používatelia začnú používať na platenie mobilný telefón alebo iné nositeľné zariadenie, rýchlo si na túto možnosť zvyknú a využívajú ju, kedykoľvek je to možné,“ vraví generálny riaditeľ spoločnosti Mastercard pre Slovensko a
Českú republiku Michal Čarný.

Vďaka tomu, že ľudia majú možnosť využívať na platbu niekoľko zariadení, majú zálohu napríklad pre prípad, že sa im mobil vybije. M. Čarný očakáva, že obľuba platieb pomocou nositeľných zariadení, či už ide o mobily, hodinky alebo náramky, bude aj naďalej rásť.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: