O dotáciu na stabilizačný príspevok pre zamestnancov môžu zariadenia sociálnych služieb a centrá žiadať do konca januára tohto roka. Informovalo o tom ministerstvo práce, ktoré už minulý týždeň zaslalo všetkým zástupcom samospráv a poskytovateľom sociálnych služieb usmernenie, ako žiadať o dotáciu na stabilizačný príspevok pre svojich zamestnancov. Informáciu tiež dostali akreditované a samosprávne centrá pre deti a rodiny.


Stabilizačný príspevok je určený pre vybraných zamestnancov  zariadení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately, zariadení sociálnych služieb podmienených odkázanosťou, ako aj pre terénnych opatrovateľov. V pracovných pozíciách, pre ktoré je dotácia na stabilizačný príspevok určená, pracuje viac ako 26-tisíc zamestnancov. Ich zotrvanie v sociálnych službách ministerstvo práce podporí sumou 60 miliónov eur.

Podmienkou poskytnutia dotácie je uzatvorenie písomnej dohody o poskytnutí stabilizačného príspevku medzi zamestnávateľom a zamestnancom do 20. januára tohto roka. Musí obsahovať záväzok zamestnanca zotrvať a vykonávať pracovnú činnosť u zamestnávateľa najmenej tri roky. O dotáciu žiada zamestnávateľ a musí byť doručená na ministerstvo práce do 31. januára 2023.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: