Skupina Penta pripravuje vydanie dvoch nových dlhopisov. Jeden bude v eurách a druhý v českých korunách.


Dlhopis s názvom Dlhopis Penta Public EUR III/2023 bude emitovať spoločnosť Penta Funding Public II. Pôjde o eurový dlhopis s dátumom vydania 23. marca 2023. Splatný bude o dva roky. Penta si prostredníctvom tohto dlhopisu plánuje požičať päť miliónov eur. Menovitá hodnota jedného dlhopisu bude tisíc eur a Penta investorom sľubuje vyplatenie ročného výnosu na úrovni 4,05 percenta.

Viac ako dvojnásobný výnos sľubuje spoločnosť Penta RE Funding II na svojom dlhopise s názvom Dlhopis Penta Real Estate Public CZK I/2023. Celkovo by mali investori každý rok zinkasovať výnos vo výške 8,25 percenta. Vyššie zhodnotenie je zapríčinené tým, že ide o dlhopis v českých korunách. Základná úroková sadzba je v Česku už od júna minulého roku na úrovni sedem percent. Viaceré banky tam núkajú na vkladoch úrok prevyšujúci šesť percent.

Prostredníctvom tohto českého dlhopisu si chce Penta požičať 150 miliónov českých korún (6,264 milióna eur). Menovitá hodnota jedného dlhopisu bude 50-tisíc korún (2 088 eur). Penta chce tento dlhopis vydať 28. marca so splatnosťou o tri roky.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: