Investorom sľuboval 300-percentný ročný výnos, no nakoniec sa z geniálneho investičného mága vykľul podvodník. Peter Béreš, ktorý stál za Axe Capital, skončil pred dvomi rokmi vo vyšetrovacej väzbe. Minulý týždeň ho na slobodu pustil Najvyšší súd. Informoval o tom portál Aktuality.sk.


Najvyšší súd mal podľa Aktualít vyhovieť sťažnosti voči rozhodnutiu Špecializovaného súdu, ktorý mu na konci tohto roku predĺžil väzobné stíhanie. Vo väzbe mal byť kvôli obave, aby nepokračoval v trestnej činnosti.

Peter Béreš mal podľa uznesenia o vzatí do väzby sľubovať investorom nadpriemerné výnosy, no namiesto toho, aby peniaze investoval, ich míňal na svoj luxusný život.

Podľa obvinenia peniaze len v marginálnej miere investovali do zahraničných finančných nástrojov. Toto obchodovanie pritom nevykazovalo dostatočné výnosy. „Nezanedbateľnú časť finančných prostriedkov spotrebovávali a spotrebovávajú pre osobnú potrebu, používali a používajú ich na prevádzkové náklady spoločností a veľkú časť prostriedkov využívali na vyplácanie odmien sprostredkovateľov, vyplácanie výnosov a vkladov starším „investorom/klientom“ a to tak, že na ich vyplácanie používali vklady neskorších „investorov/klientov“ v režime tzv. pyramídovej hry,“ uvádza sa v uznesení o väzbe.

Najvyšší súd podľa Aktualít prepustil Petra Béreša na slobodu preto, lebo podľa neho už pominuli dôvody na to, aby bol vo väzbe.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: