Vodiči budú musieť v hlavnom meste Českej republiky platiť za vjazd do centra mesta. Petr Vomáčka, súčasný vedúci odboru dopravy Prahy 14, uviedol, že za vjazd do centra Prahy sa bude od januára budúceho roku platiť 200 českých korún (8,30 eura). Mesto chce takýmto spôsobom znížiť počet áut v centre a dopomôcť aj k tomu, aby električky nemuseli stáť v zápchach. Informoval o tom portál iDnes.cz.


Spoplatnený má byť vjazd do celej Prahy 1 okrem magistrály. Toto opatrenie presadzuje magistrát hlavného mesta ako aj vedenie Prahy 1.

Výnimku z platenia dostanú rezidenti, ktorí majú v Prahe 1 trvalý pobyt. O ďalších výnimkách sa podľa iDnes.cz zatiaľ rokuje. Nie je jasné, či budú od platieb oslobodení ľudia, ktorí tu majú prevádzky firiem alebo výnimku dostanú všetci, ktorí majú v Prahe 1 zaregistrovanú svoju firmu.

Akým spôsobom sa bude za vjazd do centra Prahy platiť, zatiaľ nie je jasné. To, či vodič zaplatil, by sa malo kontrolovať špeciálnymi autami. Podobným spôsobom sa dnes v Prahe kontrolujú poplatky za parkovanie. Za 200 korún by sa auto mohlo v centre mesta zdržať maximálne 24 hodín.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: