Významná benátska budova Procuratie Vecchie (Stará prokuratúra) na Námestí svätého Marka sa po päťročných rekonštrukčných prácach v piatok (8. apríl) otvorila pre verejnosť. Zhruba 500 rokov stará budova bude slúžiť ako centrum iniciatívy spoločnosti Generali s názvom The Human Safety Net.


Cieľom iniciatívy je podporiť „potenciál ľudí žijúcich v zraniteľných podmienkach, aby mohli zlepšiť životné podmienky svojich rodín a komunít.“ Na treťom poschodí sa nachádza výstava, ktorá návštevníkom ponúka možnosť oboznámiť sa s organizáciou.

Na druhom konci budovy sa nachádza nová sála, v ktorej sa budú konať medzinárodné sympóziá, kongresy a podujatia. V strede tretieho poschodia sa nachádza pracovný priestor, v ktorom sa môžu stretávať tímy iniciatívy, ich partneri z mimovládnych organizácií, účastníci programov a dobrovoľníci.

Budova Procuratie Vecchie bude pre verejnosť otvorená od stredy do pondelka. Otvára sa o 10. hodine ráno a zatvorená bude od 7. hodiny večer, pričom posledný vstup je o 6. hodine večer. Polovica z ceny každej vstupenky by mala byť venovaná iniciatíve.

Procuratie Vecc
Benátska budova Procuratie Vecchie. (zdroj foto: Generali)

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: