Počas piatku trinásteho, ktorý je považovaný za nešťastný, sa nestáva viac škôd ako v iné piatky. Upozornila na to Allianz – Slovenská poisťovňa v tlačovej správe. Pri štruktúre škôd počas tohto dňa, ktorý môže byť počas jedného roka maximálne trikrát, poisťovňa eviduje mierny nárast škôd v životnom poistení, teda viac úrazov, chorôb či úmrtí.


Naopak, v neživotnom poistení, kde patria dopravné nehody a škody na majetku, bolo za sledované obdobie poistných udalostí menej. Allianz evidoval za posledné tri roky v piatok trinásteho v priemere 649 poistných udalostí. V bežný piatok to bolo priemerne 687 škôd. V piatok ale klienti hlásia spravidla o takmer tretinu škôd viac ako je denný priemer.

„V minulom roku nám klienti hlásili v priemere 518 poistných udalostí denne. Rok predtým to bolo 577 škôd denne. V piatky evidujeme priemerne 667 hlásení škôd. Škodovejší piatok je spojený najmä s hustejšou premávkou a väčším počtom dopravných nehôd, ktoré sa stávajú pri cestách na víkendy, či do svojich rodísk po pracovnom týždni,“ dodala hovorkyňa Allianz Lucia Strnad Muthová.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: