V tomto roku bolo na pracovnom portáli Profesia zverejnených už viac než 136-tisíc pracovných príležitostí. Z nich viac než tretinu tvorili ponuky na zamestnanie v Bratislavskom kraji. V Banskobystrickom kraji a Prešovskom kraji zamestnávatelia pritom inzerujú len približne 5 percent ponúk. Portál o tom informoval v tlačovej správe.


Aktuálne je na Slovensku voľných viac než 22-tisíc pracovných miest. Najviac neobsadených ponúk je momentálne v Bratislavskom kraji. Kým v hlavnom meste a okolí je pre uchádzačov o zamestnanie k dispozícii cez 8 400 miest, inde je ponuka nižšia.

V Trnavskom kraji, ktorý je na základe celkového počtu otvorených ponúk na druhom mieste za Bratislavou, je takýchto inzerátov 2 200. V Prešovskom regióne si záujemcovia môžu vyberať už len z 1 030 pracovných príležitostí.

Najviac reakcií pracovný portál zaznamenáva na ponuky zverejnené pre Košický kraj. Na jednu ponuku reflektujú v priemere asi 20 záujemcovia. Najmenej kandidátov, menej ako deväť, reaguje v Trenčianskom kraji.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: