Predseda predstavenstva popradského letiska Peter Dujava sa vzdal svojej funkcie, zamestnanci letiska tak stiahnu svoje výpovede. Informoval o tom riaditeľ odboru komunikácie ministerstva dopravy Ivan Rudolf. Zamestnanci sa hromadnou výpoveďou snažili dosiahnuť odchod šéfa popradského letiska z funkcie.


„Ministerstvo dopravy ako majoritný akcionár spoločnosti Letisko Poprad-Tatry akceptuje a rešpektuje rozhodnutie pána P. Dujavu vzdať sa funkcie predsedu predstavenstva popradského letiska. V najbližších dňoch podnikne všetky potrebné právne kroky, ktoré budú viesť k stabilizácii situácie na letisku,“ tvrdí rezort.

Ministerstvo chce v súčinnosti s ostatnými dvoma akcionármi a dozornou radou postupovať v zmysle zákonných postupov a lehôt k doriešeniu danej situácie, pričom tento proces sa odhaduje na približne 35 až 40 dní.

„Dnes sme o našich krokoch informovali zamestnancov letiska a dohodli sme sa, že stiahnu späť svoje výpovede. Ubezpečujeme všetkých cestujúcich aj partnerov letiska, že momentálne dianie nijako neovplyvní jeho chod, odbavovanie dovolenkových, pravidelných či nepravidelných letov,“ zdôraznila štátna tajomníčka rezortu dopravy Katarína Bruncková.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: