Počas najbližšieho leta plánuje bratislavské letisko rozšíriť ponuku pre dovolenkárov. V bilančnom rozhovore na sociálnych sieťach ministerstva dopravy to povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Dušan Keketi. „Chceme linku do Chorvátska. Každý rok tam cestuje pol milióna Slovákov a podľa mňa by nejaká skupina z nich prijala aj letecké spojenie,“ povedal D. Keketi.


Z bratislavského letiska dnes okrem „charterov“ lietajú najmä nízkonákladové spoločnosti, čo je dlhodobo terčom kritiky časti verejnosti. V budúcom roku by okrem nových destinácií mohli na letisko prísť aj noví dopravcovia. „Máme pripravené Atény, litovský Kaunas a rokujeme o ďalších nových destináciách. Pracujeme aj na tom, aby sme mali viac liniek renomovaných spoločností, rokujeme s poľskými aerolíniami či Turkish Airlines,“ dodal D. Keketi.

V bilančnom rozhovore okrem iného hovoril aj o plánovanom online bookingu parkovania a vysvetlil, čím všetkým si musia prejsť noví zamestnanci a prečo niekedy cestujúci čakajú na svoju batožinu dlho.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: