Bratislava pokročila v príprave cyklotrasy R41, ktorá povedie naprieč celou mestskou časťou Karlova Ves. Informovalo o tom občianske združenie Cyklokoalícia. Mesto nebude redukovať jazdné pruhy na Karloveskej ulici, ale cyklistov plánuje viesť niekedy aj v užšom profile mimo cesty. Cyklotrasa podľa združenia v prípade realizácie výrazne zlepší možnosti mobility pre obyvateľov Karlovej Vsi či Dúbravky a môže byť ďalším dôležitým míľnikom pre cyklodopravu v Bratislave.


„Dôležitým bude samozrejme aj pokračovanie do centra mesta cez dunajské nábrežie, kde zatiaľ mesto svoju jasnú predstavu nekomunikovalo a stále hrozí, že aj priestor pred bývalým PKO dopadne rovnako, ako problematické zúženie pred budovou River Parku,“ tvrdí Cyklokoalícia. Prevažne pôjde o samostatnú obojsmernú cestičku pre cyklistov širokú 2,5 metra až tri metre.

Aktuálne má mesto spracovanú štúdiu a začalo majetkovo-právne vysporiadanie a príprava na získanie územného rozhodnutia. Po ich úspešnom zvládnutí sa prikročí k stavebnému konaniu a následne realizácii stavby. Podľa združenia je možné je aj rozfázovanie výstavby, najmä vzhľadom na to, ako sa podarí získať vzťah k pozemkom.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: