Český Partners rozširuje svoje portfólio. Táto sprostredkovateľská spoločnosť má už dávnejšie vlastnú poisťovňu či investičnú spoločnosť. Do portfólia svojich firiem môže po novom zaradiť aj banku. Tá nedávno získala licenciu od Českej národnej banky (ČNB).


„Od ostatných bánk sa chceme odlišovať v mnohých parametroch. V prvom rade pripravujeme otvorený model, v rámci ktorého budeme ponúkať produkty aj od iných poskytovateľov, ako je naša finančná skupina. Banka nebude vlajkovou loďou, ale prinesie transakčné jadro do finančnej skupiny, kde klient pohodlne obslúži všetky svoje produkty a dosiahne na kvalitné poradenstvo. Banku začleníme do poradenskej siete, ktorá bude fungovať spôsobom viacerých značiek, ponúkať produkty od rôznych poskytovateľov a vyberať tie najlepšie,“ povedal riaditeľ riaditeľ Partners Banky Marek Ditz.

Partners Banka má úzko spolupracovať s poradenskou spoločnosťou Partners. Využívať má jej pobočky, ktorých má dnes celkovo 150 a v dlhodobom pláne by ich chcela mať 250. Partners tvrdí, že vďaka tomu bude mať ich banka po spustení štvrtú najväčšiu pobočkovú sieť v Česku. Rovnaký servis by klientom mali poskytovať aj všetci sprostredkovatelia Partners. ktorí by sa po novom mali stať aj bankármi Partners Banky.

Portál iDnes.cz upozornil aj na to, že firma, ktorá získala bankovú licenciu, sa nevolá banka ale branka. Licenciu tak dostala spoločnosť Partners Branka. Nejde pritom o preklep, pretože firma nemôže mať v názve banka, pokiaľ nemá licenciu od centrálnej banky. Partners predpokladal, že branku premenuju na banku ešte predtým, ako ČNB zverejní rozhodnutie o udelení licencie, ale národná banka ich predbehla.

Český Partners pôsobí aj na Slovensku prostredníctvom sprostredkovateľskej spoločnosti Simplea. Na Slovensko táto skupina vstúpila v roku 2021. Vlani dosiahla tržby z predaja služieb vo výške 2,9 milióna eur. Firma vykázala stratu takmer 300-tisíc eur.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: