Len pár dní pred oficiálnym otvorením Nemocnice Bory v Bratislave Všeobecná zdravotná poisťovňa oznámila, že s novou nemocnicou uzatvorí zmluvu.


„Najväčšia zdravotná poisťovňa ukončila proces posudzovania žiadosti Nemocnice Bory o zazmluvnenie. V záujme poskytovania kvalitnej zdravotnej starostlivosti pre svojich poistencov VšZP pristúpi k podpisu zmluvy pre tie typy zdravotnej starostlivosti, ktoré je nemocnica aktuálne schopná plnohodnotne zabezpečiť,“ informovala manažérka oddelenia komunikácie Všeobecnej zdravotnej poisťovne Eve Peterová.

Nemocnica Bory by sa mala oficiálne otvoriť už vo štvrtok 30. marca. Postupne sa budú otvárať jednotlivé oddelenia i ambulancie. V júni by sa mala otvoriť aj pôrodnica.

Nemocnicu Bory postavila finančná skupina Penta. Tej patrí aj súkromná zdravotná poisťovňa Dôvera, ktorá už dávnejšie má zmluvu s novou nemocnicou podpísanú. Rovnako ju budú môcť využívať aj klienti súkromnej zdravotnej poisťovne Union. Až doteraz nebolo jasné, či ju zazmluvní aj najväčšia poisťovňa na trhu.