Dopyt po kúpe nových bytov v Bratislave postupne rastie. Podľa údajov technologického startupu BuiltMind sa v poslednom štvrťroku minulého roku predalo 280 bytov a apartmánov v novostavbách. V porovnaní s priemerom troch predchádzajúcich štvrťrokov to predstavuje nárast o 58 percent.


Najviac nových bytov sa predalo v projekte Čerešne od ITB Development. V tretej etape tohto projektu sa v posledných troch mesiacoch minulého roku predalo celkovo 71 bytov. Na druhom mieste nasleduje Nuppu od od YIT Slovakia, kde noví majitelia kúpili 53 bytov.

Celkovo sa podľa spoločnosti BuiltMind predalo v minulom roku v Bratislave 810 bytov v novostavbách. „Bratislavský trh priniesol v roku 2023 okrem nových projektov na trh takisto nové finančné nástroje. Hodnotiac spätne rok 2023 je zrejmé, že developeri, ktorí voči novým finančným nástrojom zaujali aktívne postavenie, predávali najviac a to aj napriek celkovému spomaleniu trhu. Z hľadiska verejných predajov vyniká projekt Čerešne, a to hlavne vo svojej tretej etape, v ktorej prišiel ITB Development s benefitom garantovanej hypotéky v úrovni 1,49 %,“ hovorí CEO spoločnosti BuiltMind Martin Decký.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: