Poisťovňa Kooperativa už umožňuje nahlásiť škodu na motorovom vozidle cez mobilný telefón. Poisťovňa tvrdí, že prostredníctvom mobilnej aplikácie s názvom Kooperativa, ktorá využíva umelú inteligenciu, dokáže vodič nahlásiť škodu za desať minút.


Pre využívanie aplikácie je potrebné mať v Kooperative zmluvne uzavretý ktorýkoľvek z produktov poistenia. Akonáhle sa klient zaregistruje do aplikácie, automaticky sa do nej prenesú údaje z poisťovne. Klient ich tak pri nahlasovaní škody nemusí vypĺňať.

K rýchlejšiemu nahláseniu škody pomáha aj interaktívne zaregistrovanie miesta a času vzniknutej nehody či inej udalosti. Aplikácia klientovi dáva otázky a on si vyberá predvolené možnosti, prípadne doplní požadované informácie. Cez aplikáciu je možné zaslať aj fotografiu vodičského a technického preukazu ako aj fotografie poškodeného auta či celej situácie na mieste nehody. Priebeh nehody je možné odoslať nahratím hlasovej správy.

Aplikáciu môžu využiť aj ľudia, ktorí nemajú v Kooperative poistenie, ak im škodu spôsobí klient tejto poisťovne. „V spolupráci s druhým účastníkom môže využiť tento proces hlásenia havárie rovnako rýchlo a efektívne. Aplikácia uľahčí situáciu, aj keď dopravnú nehodu zavinil samotný užívateľ. V tom prípade si bude môcť uplatniť svoje nároky zo svojho havarijného poistenia,“ informovala Kooperativa.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: