Poistenci a poberatelia dôchodkových dávok, ktorí pracujú alebo pracovali v Maďarsku a na Slovensku budú mať 27. mája tohto roka možnosť prediskutovať si svoje dôchodkové záležitosti. Sociálne poisťovňa o tom informovala na svojej webovej stránke.


V priestoroch pobočky Sociálnej poisťovne v Komárne sa totiž bude konať Slovensko-maďarský poradenský deň o dôchodkoch. Podobný poradenský deň, ktorý bol zameraný aj na české dôchodky sa už konal v apríli tohto roka.

Podujatie organizované v spolupráci s maďarskou stranou bude zamerané na poradenstvo a pomoc pri riešení dôchodkových otázok. Odborníci pre oblasť dôchodkového poistenia z oboch krajín majú poistencom odpovedať na otázky a pomôcť im pri riešení dôchodkových záležitostí.

  • Vypočítajte si váš dôchodok na našej kalkulačke. Kliknite TU.

„Záujemcom o účasť na poradenskom dni odporúčame, aby si dohodli čas stretnutia na telefónnom čísle +421 906 171 635, alebo e-mailom na adrese prihlasovanie@socpoist.sk. Prednosť budú mať vopred objednaní klienti,“ upozorňuje Sociálna poisťovňa.

Poradenstvo je však bezplatné a odborníci ho poskytnú aj neobjednaným záujemcom. Pri objednávaní je podľa poisťovne okrem konkrétnej požiadavky potrebné, aby klient uviedol svoje meno, priezvisko, dátum a miesto narodenia, číslo poistenia alebo rodné číslo.

Ak ide o pozostalostnú dávku, je potrebné uviesť aj údaje o zomretom poistencovi. Prosíme účastníkov poradenského dňa, aby si nezabudli so sebou priniesť osobné doklady a doklady týkajúce sa ich dôchodkového poistenia.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: