Developerská spoločnosť Reinoo predala realitnému fondu Erste Realitná renta administratívnu budovu NordCity Poštová v Žiline. Fond zdôraznil, že kúpa budovy mimo Bratislavy znamená pre investorov širšiu diverzifikáciu.


„Kúpou budovy v centre, akým Žilina nepochybne je, chceme vyslať signál o význame investícií aj mimo Bratislavy. Tiež umožniť investorom vo fonde Erste Realitná Renta spolupodieľať sa na dynamickom raste tohto regiónu,“ vysvetľuje Pavol Vejmelka, riaditeľ Erste Asset Managementu na Slovensku.

Budova Poštová je prvou budovou postavenou v rámci IT a technologickej zóny NordCity Žilina. Súčasťou zóny sú aj administratívna budova Obchodná a spoločný Parkovací dom s kapacitou 600 parkovacích miest. Budova prešla rozsiahlou rekonštrukciou v roku 2019 a celková prenajímateľná plocha dosahuje takmer 13 000 m2. Developer plánuje, že vznikajúca zóna NordCity vytvorí priestor s výmerou nad 33-tisíc m2.

„NordCity Poštová je dominantou našich projektov v Žiline. Táto lokalita má vynikajúcu dostupnosť k dôležitým dopravným uzlom a verejnej infraštruktúre, pričom sa nachádza v pokojnom prostredí v blízkosti najväčšieho sídliska v Žiline a univerzitného kampusu,“ povedal výkonný riaditeľ Reinoo Milan Dubec.

Fond Erste Realitná renta vznikol v roku 2019. Zameriava sa na investície do kvalitných komerčných ekologických budov v dobrých lokalitách. V Bratislave vlastní Zuckermandel a Klingerku.


Prečítajte si ďalšie články na túto tému: