Česko-slovenský startup Blockamte, ktorý chce poskytnúť analytický pohľad do sveta digitálnych aktív a byť spojením medzi svetom kryptomien a svetom tradičných financií, získal investíciu vo výške 1,5 milióna eur od siedmich investorov. Najviac – 760-tisíc eur, do firmy investoval od Seed Starter Slovenskej a Českej sporiteľne.


„Toto investičné kolo nám umožňuje urýchliť naše úsilie o revolúciu v oblasti finančných služieb a prepojenia týchto sektorov. Pevne veríme, že toto spojenie predstavuje jedinečné príležitosti pre inovácie a rast, a to tak pre používateľov, ako aj pre finančné inštitúcie,“ povedal spoluzakladateľ a CEO Blockmate Andrej Coplák.

Výkonný manažér programu Seed Starter Slovenskej sporiteľne Michal Vanovčan vraví, že chcú podporovať miestne talenty a inovácie, ktoré môžu posúvať Slovensko vpred. „Investícia do Blockmate v podobe tímu s globálnym potenciálom je toho dôkazom,“ tvrdí. Nová akvizícia je podľa neho príležitosťou priblížiť doteraz úplne odlišné svety a posunúť klientsky servis stabilných finančných hráčov aj smerom k používateľom digitálnych aktív.

Spojenie s Blockmate predstavuje pre Slovenskú sporiteľňu spôsob, ako sa pripraviť na európsky regulačný rámec MiCA a TFR v oblasti kryptoaktív. Zároveň je to podľa sporiteľne efektívny nástroj, vďaka ktorému sa finančná inštitúcia môže podieľať na kultivácii oblasti digitálnych aktív a prispievať k rozvoju finančného zdravia.

Blockmate je len druhou spoločnosťou, ktorú podporil Seed Starter Slovenskej sporiteľne. Prvú investíciu pritom Seed Starter Slovenskej sporiteľne oznámil len minulý týždeň. V startupe SmartHead získal 7 % podiel. Tento strartup poskytuje komplexné riešenia v oblasti udržateľnosti a ESG reportingu.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: