UniCredit Bank zvyšuje úrokové sadzby na hypotékach. Pri viazanosti sadzby na tri roky bude najnižší úrok, ktorý možno získať, vo výške 0,49 percenta ročne. Doteraz to bolo 0,39 percenta.

Banka zvýši aj úroky pri desaťročnej fixácii z 0,89 percenta na 0,99 percenta ročne. Upozornil na to portál Finančný kompas. Najnižšie úroky v UniCredit Bank pritom môžu získať len tí dlžníci, ktorí si v banke aj poistia schopnosť splácať úver. Bez poistenia sa sadzba zvýši o 0,3 percentuálneho bodu.

Najnižšiu úrokovú sadzbu v súčasnosti ponúka Fio banka. Hypotéky s ročnou i trojročnou viazanosť sadzby tu možno získať s úrokom od 0,38 percenta. Podobne ako UniCredit aj Fio banka požaduje na získanie tohto úroku uzatvorenie poistenia hypotéky. Navyše Fio banka pri určovaní úrokovej sadzby berie do úvahy aj bonitu žiadateľa. Propagovaný úrok tak nemusí získať každý.

Bez poistky možno najnižší úrok v súčasnosti získať v Prima banke. Tá v októbri zaviedla novú fixáciu na 40 mesiacov s úrokom 0,4 percenta. Prima banka pritom sľubuje, že tento úrok dá každému žiadateľovi, ktorý splní podmienky na získanie úveru. Prima banka tradične cieli najmä na ľudí, ktorí si sem chcú preniesť úver z inej banky. Pri refinancovaní akceptuje starý znalecký posudok a žiadateľom sľubuje, že úvere schváli na počkanie.